Móni és Hanna baba vesztette életét a Dombováron kidőlt fa miatt. Közös koporsóban temetik el őket

2018-06-12

MEGOSZTÁS

Facebook
Twitter

Az ország szinte minden pontjáról érkezett felajánlás a Horváth családnak, amely egyetlen pillanat alatt veszítette el négy szerettét.Mindez talán némi könnyebbséget jelent a kisvaszari famíliának, amely még mindig képtelen felfogni, hogy egy a gyökerénél kifordult nyárfa örökre megváltoztatta az életüket.

A család autójával Dombóváron közlekedett, amikor menet közben a kocsira zuhant a majd harmincméteres fa. A tragédiában életét veszítette Horváth Attila (†42), a férfi lánya, Evelin (†18), menye, Mónika (†19) és öt hónapos unokája, Hanna.A borzalom egyetlen túlélője Attila felesége, Éva, aki az anyósülésen utazott. Az asszonynak csak kisebb sérülései lettek, lelki sebei azonban valószínűleg soha nem gyógyulnak be.

Jelenleg a fiával egy rokonuknál húzták meg magukat, mert soha többé nem szeretnének visszamenni a házba, ahol eddig éltek.- Mindketten rossz lelki állapotban vannak. Éva többször is mondta már, hogy inkább ő is meghalt volna! Hirtelen azt sem tudtuk, miből temetjük el halottjainkat, de az önkormányzat a segítségünkre sietett − mondta el egy családtag.A település első embere felkereste a gyászolókat.- Az önkormányzat átvállalta a temetés összes költségét és a lebonyolítást is.

Annyit kértek tőlem, hogy Mónikát és a kisbabáját közös koporsóban helyezzék örök nyugalomra, amelynek a színe hófehér legyen − mondta a polgármester, Kovács Mónika.A dombóvári képviselő-testület is segíteni akar- A város indult volna idén a Nemzeti Regattán, de a történtek miatt lemondtuk a szereplést. Az esemény támogatói pedig felajánlottak egymillió forintot a családnak. Egy rendkívüli ülésen kezdeményezem majd, hogy a városunk is ajánljon fel ugyanennyit - közölte Dombóvár polgármestere, Szabó Lóránd.

Nem voltak illetékesekA kidőlt, több mázsás fa nem a dombóvári önkormányzat, hanem a Nemzeti Eszközkezelő tulajdonában van. Így a helyi hivatalhoz hiába érkezett egy bejelentés egy közeli cégtől, hogy a fát ki szeretnék vágni, mert veszélyes, a polgármesteri hivatal semmit sem tehetett, hiszen nem voltak illetékesek az ügyben, így a fát nem vághatták ki.

tudasfaja.com


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!