Hétvégén érkezik a lehűlés! Az extrém meleg következménye, a szárazság, ami miatt a Duna rendkívül alacsony vízállású. Németh Lajos elárulta, hogy a...

Hétvégén érkezik a lehűlés!

Az extrém meleg következménye, a szárazság, ami miatt a Duna rendkívül alacsony vízállású. Németh Lajos elárulta, hogy a hétvégén érkezik egy erős lehűlés, ami zivatarok, jégeső és felhőszakadás formájában jelentkezik majd:

"Még nagyon bizonytalan órára, percre megmondani, hogy mikor érkezik szombat délután vagy vasárnap hajnalban a hidegfront, de az majdnem biztosan állítható, hogy vasárnap az ország nyugati részén a mai 34-35 fok helyett már csak 18-19 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet. (...) Hétfőre, keddre már keleten is csak 23-25 fok közelében lesz a legmagasabb hőmérséklet. És egy nagyon fontos dolog, azt hangsúlyoznunk kell, a hosszan tartó hőséget mindig egy olyan hidegfront zárja le, ami erősteljes zivatarokkal, jégesővel, felhőszakadásssal, károkat okozó meteorológiai jelenségekkel érkezik. És ez nem riogatás, aki tud, készüljön erre fel, hiszen 80-100 km/órás szél is előfordulhat, amellett, hogy jégesővel is számolni kell."

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!