A me­le­gebb idő­vel egyre több rovar tűnik fel a ter­mé­szet­ben. Éppen ezért most mu­ta­tunk két szu­pe­rol­csó házi prak­ti­kát, ami ha­té­ko­nyan...

A me­le­gebb idő­vel egyre több rovar tűnik fel a ter­mé­szet­ben. Éppen ezért most mu­ta­tunk két szu­pe­rol­csó házi prak­ti­kát, ami ha­té­ko­nyan elűzi őket a kert­ből.

Nyáron gyakran előfordul, hogy a meleg, száraz időnek köszönhetően a darazsakteljesen kiszámíthatatlanul megjelennek a kertben. Eddig semmi nyomuk nem volt, hirtelen mégis felbukkannak.

Mindez azért történik, mert a forróságban a kiszáradás ellen a darazsaknak is védekezniük kell, ezért nedvességet keresve folyamatosan pásztázzák a környéket. Váratlanul megjelenhetnek a medence, öntözött fű vagy kerti-tó körül.

Az ilyen darazsak befogására lehet megoldás a házi, fillérekből is elkészíthető darázscsapda.

Az egyetlen dolog, amire vigyázni kell, hogy a csapda a benne lévő csalétek erősségétől függően vonzza a darazsakat. Vagyis vigyázni kell arra, hogy a kihelyezett csapda ne vonzza még jobban a darazsakat.

Darázscsapda készítése házilag:

1. Ollóval vágj el egy PET palackot a nyaka alatt 4-5 centiméterrel:

Fotó: Pinterest

A levágott részt, fordítsd meg, és helyezd be a PET palacka, majd töltsd meg a palackot 1/3 részig csalétekkel. A csalétek készülhet állott sör, erjedt limonádé, némi rovarirtószer keverékéből.

Fotó: Pinterest

Gondold meg, hova teszed!

A kihelyezésnél azt kell átgondolni alaposan, hogy hová kerüljön ki. Ha ugyanis rossz helyre teszed ki, akkor a csapda körül legyeskedő darazsak zavaróak lehetnek a kertben lévő embereknek. Árnyékos helyre sem érdemes kitenni, hiszen a darazsak a napfényt szeretik.

Fotó: Pinterest

Ha a szobából akarod távol tartani a darazsakat és a legyeketezt az egyszerű praktikát is kipróbálhatod.

Egy fél citromba tegyél egész szegfűszeget, majd helyezd el valahová a lakásban. Az illatos és dekoratív rovarűző hatékonyan távol tartja a betolakodókat.

Fotó: Pinterest

Forrás: ripost.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!