Megosztás:

A szélsőjobb sajnálatos sajátossága, hogy amikor nincs népszerűsége, marhaságokkal hergel.

A már szélsőjobbossá lett alkotmányos ellenállók eddig is sok marhaságot mondtak. Lásd pl., hogy ha a lakosság 1 %-a összegyűl egy tüntetésen, akkor a hatalom elveszti legitimítását, s ilyenkor az ENSZ ideiglenes kormány nevez ki. Meg, hogy Magyarország egy "magánállam", s cégként van bejegyezve a New York-i tőzsdén.

Azért mondom, hogy "szélsőjobbossá lett", mert eredetileg ez az "alkotmányos ellenállás" kifejezetten SZDSZ-közeli volt. Személyesen emlékszem a kezdetekre, ez 2011-ben volt, egy kifejezett SZDSZ-buzgó blogger, aki magát alkotmányjogásznak hallucinálta, kezdte el az egészet, mégpedig a NOL Blog hasábjain. Aztán persze az SZDSZ-es jogászok hamar leintették őt, így később maga az ötletgazda is átment szélsőjobbosba. Ma már az alkotmányos ellenállók leginkább a Szent Turul szárnyai alatt zsidózva orbánoznak.

A legsikeresebb alkotmányos ellenálló egy kamionsofőr egyébként, ő még egy 20-ezres tüntetést is meg tudott szervezni egyszer. Azóta a népszerűsége meredeken zuhant, így kénytelen új marhaságokat terjeszteni.

A legfrissebb: a társasházi törvény változása Zorbán és a zsidók trükkje, hogy elvegyék az emberektől lakásukat. Az elmélet - persze zsidózásmentes verzióban - elterjedt ballib rajongói körökben is. Még a HVG is kénytelen volt cikket szentelni a témának. A HVG törzskommentelői fanyalogtak is a cikken: biztos Zorbán megvette a lapot kilóra, ezért minősíti a HVG az egészet alaptalan rémhírnek.

Ami érdekes: az első bolgár sikeres szélsőjobb párt - a Támadás Párt - népszerűségének esése idején hasonló dolgot találtak ki. Persze zsidózás nélkül, a bolgár történelem más, mint a magyar, a zsidó tematika marginális, így antiszemitizmussal nem lehet semmit elérni. De a szöveg: aki részt vesz az államilag támogatott társasházi lakóház-szanálási programban, az a szerződés aláírásával átadja lakása tulajdonjogát az EU-nak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!