Mindenki tudja, hogyha megfelelő helyre nyúlunk az egy kellemes formája az örömszerzésnek! De tudtad, hogy ez a tevékenység kifejezetten jó hatással...

Mindenki tudja, hogyha megfelelő helyre nyúlunk az egy kellemes formája az örömszerzésnek! De tudtad, hogy ez a tevékenység kifejezetten jó hatással van az egészségre is.

Mindenki tudja, hogyha megfelelő helyre nyúlunk az egy kellemes formája az örömszerzésnek! De tudtad, hogy ez a tevékenység kifejezetten jó hatással van az egészségre is.

Íme, amit gyógyít!

JÓ A SZÍVNEK

Az 1976-ban Izraelben végrehajtottak egy kutatást több mint 100 szívbetegségre hajlamos nővel, ami azt mutatta, hogy azok a nők akik végezték ezt a tevékenységet sokkal kisebb százalékban betegedtek meg.

SEGÍT, MEGSZÜNTETNI AZ AKNÉKET, PATTANÁSOKAT

Az oxitocin, ilyenkor emelkedett állapotban van, így csökken a stresszhormon (kortizol) szint, ami miatt, nem tudnak kialakulni az aknék . A kevesebb stressz tiszta bőrt eredményez. Ha rendszeresen végzed ezt a tevékenységet elbúcsúzhatsz a pattanásoktól.

KÖNNYEBBÉ TESZI AZ ALVÁST

Rengeteg álmatlanságot okozhatnak a különböző napi problémák. Ez a tevékenység viszont oldja a fizikai és érzelmi feszültséget, így ellazítja a testet. Azt állítják, jobban alszik az, aki lefekvés előtt kényezteti magát - még az olvasásnál is jobb.

CSÖKKENTI A MENSTRUÁCIÓS FÁJDALMAKAT

Segíti a menstruációs vér távozását a szervezetből, ezáltal pedig a görcsök sem lesznek olyan fájdalmasak. A kutatások ugyan korlátozottak ebben a témában, de az orvos szerint nincs különösebb oka annak, hogy a nők menstruáció alatt is végezzenek örömszerzést.

NINCS KÁROS HATÁSA

Az efféle örömszerzésnek egyáltalán nincsen káros hatása. Nem gyengül az immunrendszer, nem okoz semmilyen fertőzést, nem pusztítja az agysejteket stb.

NAGYON JÓ! Mit kell ezen magyarázni? A zsúfolt naptárban szorítsunk időt saját magunkra is!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: blogmania.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!