A veszélyek korába léptünk.

Nem zárható ki, hogy 2022-re úgy emlékezünk majd vissza, mint arra az érve, amikor beléptünk a veszélyek korába, Magyarország azonban az összes veszélyre aktívan reagált, vélekedett Orbán Viktor a közrádióban.

A pandémia után háború jött, amit egy energiaválság követett. A rossz brüsszeli szankciók pedig jelentős inflációt okoztak, eközben ismét nő a migrációs nyomás a határainkon. Magyarország azonban az összes veszélyre aktívan reagált. Nem megdermedtünk, nem megúszni akartuk, hanem védelmi állásokat építettünk ki - hangsúlyozta a kormányfő, aki kijelentette azt is: a szankciós intézkedéseket meg kellene szüntetni.

Veszélyek vannak, de Magyarország nem hagyja magát - emelte ki Orbán Viktor, aki azt várja kormányától, hogy a 2023-ban jelentkező újabb veszélyeket is ezzel a hozzáállással kezelje.

A szankciós politikáról szólva a kormányfő szerint valakinek végre azt kellene mondania Brüsszelben: "emberek, ezt elszúrtuk", hagyjuk abba, mert ebből nagy baj lesz. Ha ez megtörténne, az energiaárak azonnal leesnének, és vele együtt az infláció is azonnal megfeleződne - érvelt. Ugyanakkor nem látja azt az embert, aki ezt kimondhatná. Szerinte a következő időszakban a bátorság és az erő híján "a szerencsétlenkedés folytatódik majd Brüsszelben", új szankciók születnek, amelyekről kiderül majd, hogy nem működnek. Az unió álláspontját a németek vagy a franciák tudnák megváltoztatni, Magyarország ereje ehhez kevés. "Én a kártételt tudom fékezni" - fűzte hozzá.

Orbán Viktor az Erasmus-üggyel kapcsolatban elmondta: a diákok készüljenek ugyanúgy, ahogy eddig, mert semmilyen kárt nem fognak szenvedni. "Magyarország nem hagyja magát", és "nem fogjuk megengedni", hogy a diákok a kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek.

Együttérzését fejezte ki miniszterelnök a Budapesten csütörtökön este meggyilkolt rendőr hozzátartozói felé is a beszélgetésben.

Forrás: Kormány.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!