34 éve ezen a napon 37 évesen szívrohamban meghalt Máté Péter énekes, zeneszerző a huszadik századik egyik legkiemelkedőbb zenei tehetsége....

34 éve ezen a napon 37 évesen szívrohamban meghalt Máté Péter énekes, zeneszerző a huszadik századik egyik legkiemelkedőbb zenei tehetsége. Feleségével Dékány Saroltával, valamint az Expressz együttessel is dolgozott együtt. Életében mindössze 4 lemeze jelent meg, halála óta több mint 20. A mai napig nagyon szeretem a dalait. A tiszteletére elhoztunk most egyet közülük... egy igazán szívmelengető nagy kedvenc szóljon most:

Megszólalt Máté Péter kisebbik lánya

"Ettől függetlenül kijárunk a sírjához, leginkább a születésnapján, a halálának az évfordulóján, ünnepekkor, karácsonykor és persze halottak napján. - meséli a Starmagazinnak. - Máig előttem van a hangja és a mozdulatai! Nemcsak fellépésekre járt, hanem otthon is nagyon sokat dolgozott. (…) ennek köszönhetően sokkal több jutott belőle, mint egy átlagos családban, ahol a szülők napi nyolc órában dolgoznak. (…) Apuval nekünk tényleg csak a móka, a mesélés és a játék maradt. Anyu szerintem soha nem fogja túltenni magát apu halálán, mindig nyomasztani fogja. Erős, kemény nő, nem omlott össze! Nem sírunk egymás vállán, mindenki előre néz! Neki apu volt a társa, ezért nehezebb. Azért jó lenne, ha itt lenne… A gyerekeimnek és a nővérem gyerekének nincs egy nagypapája sem. Nagyon hiányzik a nagypapaalak a családból! Ő pedig egészen biztosan tipikus unokahurcolós, vidám, jófej papa lenne, és szigorúan tartaná magát ahhoz, hogy a nagyszülőknek az a dolguk, hogy elrontsák az unokáikat - folytatja az énekes lánya, aki azt is elárulta, bár mindenki éli a saját életét, nagyon szoros kapcsolatban van édesanyjával és testvérével. A nyarat változatlanul ott töltik, ahol annak idején apuval. "A gyerekeknek nem kell kérdezgetniük, mert ő velünk van a mindennapokban, mindig beszélünk róla. Amikor iskolások lettek, ügyeltem rá, hogy ne derüljön ki a "titkunk." Nem akartam, hogy ezért bármit is könnyebben érjünk el."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!