Érdekes jelentség az eszmementes párt. Mivel pártok eredetileg arra jöttek létre, hogy valamilyen eszme nevében egyesítsenek azonos gondolkodásúakat, s küzdjenek így együtt az adott eszméért.

Magyarország jelenleg van 6 darab parlamenti ellenzéki párt: DK, Momentum, MSZP, Jobbik, LMP, P. Ezek azért nem egyetlen párt, mert eszmeileg borzasztóan eltérnek egymástól, legalábbis ezt mondják.

Önbevallása szerint a P a legbaloldalibb. Valami olyat szoktak gagyogni, hogy ők európaista, zöld, progresszív, baloldali, de nem ám elavult-régibaloldali, hanem megújult-újbaloldali párt.

A DK viszont klasszikus polgári liberális, modern európaista balközép párt, ez mondják magukról.

Érdemes leszögezni: mindkét párt kb. 10 éve jött létre: a DK 2011-ben, a P 2013-ban, s azóta ideológiájuk nem változott.

Eddig minden rendben. De akkor felmerül a kérdés: pl. ez a Cake gyerek esetében, aki nem számol be arról, hogy nézetei megváltoztak volna. Most akkor mi a helyzet: akkor hazudott Cake, amikor belépett a Párbeszédbe, vagy most hazudik, amikor belép a DK-ba?

Esetleg - s bevallom, én erre szavazok - sose hazudott, se akkor, se most, mert egyszerűen az ellenzéki pártok között nincs semmilyen ideológiai eltérés. Ezek valójában haveri társaságok, nem pártok, s egyetlen valós ideológiájuk a ballibaizmus.

Dehát akkor miért van belőlük 6 darab?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!