Ha korán felismerik, az emlőrák igenis kezelhető, nagyon fontos, hogy rendszeresen járjunk nőgyógyászhoz, önvizsgálatot tartsunk, és ultrahangos...

Ha korán felismerik, az emlőrák igenis kezelhető, nagyon fontos, hogy rendszeresen járjunk nőgyógyászhoz, önvizsgálatot tartsunk, és ultrahangos vizsgálatra is menjünk el. A mammográfia hatásáról egyelőre megoszlik az orvosok véleménye is. A az emlőrák sajnos minden 8. nőt érint, a női rákos megbetegedések között az első helyen áll. A betegek mintegy egy ötöde nem éli túl a betegséget.

A legfontosabb jele, ha daganat, tumor jelenik meg az emlőben, esetleg megváltozik a bimbó színe, a bőr minősége az emlőn. Fájdalommal eleinte nem jár ez a betegség, így igen nehéz időben észrevenni, ha a csomót nem észleljük. A magas ösztrogénszint a szervezetben hozzájárul eme rák bizonyos fajtáinak kialakulásához. Az ösztrogénhez kapcsolódó mellrák típusok kezelésében nagyon nagy szolgálatot tehetnek azok a gyógynövények, amelyek ellensúlyozzák az ösztrogén negatív hatását a szervezetben. Különösen menopauzához közeledő nőknél fontos ez, amikor a szervezet már nem termel elég progeszteron hormont, és kialakul az ösztrogén dominancia, amely emlőrákhoz vezethet.

Vértisztító és nyiroktisztító teakeverék

Hozzávalók:

15 gram friss vöröshere levél5 gram friss orbáncfű1 málnalevél

Keverd össze a gyógynövények friss leveleit, majd forrásban lévő vízzel öntsd le. Lefedve hagyd öt percig állni, majd szűrd le. A teát kúraszerűen kell inni legalább 14 napig. A keverék nemcsak mellrák ellen hatásos, de megszünteti a túlzott vérzést, jó miómák ellen is. Minden olyan elváltozást megelőz, amelyet a magas ösztrogénszint idéz elő a női testben. Ezek jellemzően 45 éves kor körül jelentkeznek először, amikor még megvan a menstruáció, de a petefészkek már lelassulnak, nem termelnek elég progeszteront és tesztoszteront, amely hormonok ellensúlyozzák fiatal korban az ösztrogén hatását. Az elszabadult ösztrogén különböző betegségeket okoz. Mivel az ösztrogén még menopauza után is jelen van a testben a zsírsejtekben elraktározva, a mellrák kockázata nemhogy csökken, de a korral nő. A túlsúly és a dohányzás is kockázati tényezők nőknél a mellrák kialakulásában. Az örökletes hajlam azonban a legfontosabb kockázai tényező. Akinek a családjában anyai ágon előfordult ez a betegség, fokozatosan kell figyelnie a jelekre, és megelőzésképpen ezt a teát fogyasztania ajánlatos.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!