Megosztás:

Nem értek egyet a kommunizmussal, de százszor inkább kommunisták, mint liberálisok.

A napokban feltették a YT-ra az egyik magyar kommunista törpeklub tanácskozását. Bár vannak unalmas részek is, de vannak érdekesek is.

Különösen Schiffer hozzászólása érdekes.

Teljesen szabatosan levezeti, hogy mi a különbség a lobbi szervezet és a civil szervezet között. Az előbbi valakinek az érdekeit képviseli, a másik kisemberek önszerveződése. A nemzetközi lobbista szervezetek fő baja pedig az, hogy bármiféle felhatalmazás nélkül teszik lehetetlenné választott kormányzatok munkáját. S azt is elmondja: a globális tőke leghatékonyabb ellenfele a nemzeti autokrácia.

A kommunisták látják a problémát, csak éppen megoldani nem tudják. Persze nem is oldható meg kommunista nézőpontból. De legalább látják.

A megoldás meg természetesen az, hogy a gyökerekben keresendő a hiba. A hiba pedig maga a polgári rendszer, a liberális demokrácia. Az, hogy ma hatalmas, milliárdokkal rendelkező "civil" szervezetek diktálnak szerte a világon, s senki se mer velük szembeszállni, mert azonnal bekerül a főgonoszok kategóriájába az nem valami furcsa véletlen, hiba, hanem éppenséggel a rendszer természetes fejlődése.

A protestantizmus által megalapozott felvilágosodás és liberalizmus terméke az a gondolat, hogy a politikai hatalom legyen gyenge, mindent amit lehet ki kell szervezni magánkézbe. Márpedig ha így van, akkor a magánkezek előbb-utóbb átveszik a politikai hatalmat is.

Amire megoldás a visszatérés a normalitáshoz. Ennek fontos része a bivalyerős állam, mely nem szervez ki egyetlen társadalmilag fontos tevékenységet se magánkézbe. Hiszen az állam célja a társadalom szervezése, védelme, ezért teljesen abszurd ezt átadni magánérdekek prédájának.

Megjegyzem: a kommunisták is csak elméletben voltak államellenesek, a gyakorlatban ők is erős államot építettek ki.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!