Olvasó kérdezi: miért kussolok az akkumulátorgyárról?

Bevallom: semmi hátsó szándékom nincs ezzel. Egyszerűen nem értek hozzá, tényleg nem.

Mint tipikus bölcsész típus, nagyon sekélyes a természettudományos tudásom. Az a típus vagyok, aki komolyan hitte évekig, hogy a fagyálló és az ablakmosó folyadék ugyanaz.

Tavalyelőtt el is határoztam, igyekszem ezt bepótolni. Elő is vettem a következő könyvet:

Elolvastam kb. a feléig. S örültem mint majom a farkának amikor az egyik feladatot sikerült megoldanom: ki kellett számolni hová esik az eldobott golyó - persze kb. 40 percig számoltam az 5 perces feladatot, de sikerült önerőből.

Megvan egyébként a jelenlegi hivatalos magyar fizika tankönyv is, ami alapján érettségiztetnek. Még olvasgatom majd. Talán sikerül elérni a hármas osztályzatot.

A fizikánál csak egy dologhoz értek kevésbé: a kémiához. Abból is van több nyelven tankönyvem, de még nem mertem ezeket elővenni. Egyszer az egyikbe belenéztem és az "A kén oxosavai" fejezetcímet láttam, amitől megrémültem, mert most találkoztam életemben először az "oxosav" szóval. De tervezem, majd ezeket a tankönyveket is elolvasom, igyekezve elérni legalábbi egy jó elégséges osztályzat szintű tudást.

De addig semmiképpen se szeretnék olyan témáról írni, amihez alapszinten se értek. Jelenleg annyit tudok az akkumulátorról, hogy ha fagy van sokáig és nem indítom be a motort napokig, akkor mehetek a szervizbe új akkumulátort venni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!