Megosztás:

Kifejezetten szeretem a ballib tábor veszélyes oldalvízein evező Pogátsát. S most ismét remekelt:

A ballib körök egyik nagy sajátossága, hogy - ellentétben a fideszes körökkel - semmilyen kibeszélés nem engedélyezett. Nem elég pl. utálni Zorbánt, ez kevés, csak az a kóser, ha az ember a szabványos módon utálja őt. Mint egyes kólcenterekben: hiába teljesíti a dolgozó a feladatot, ha közben nem követi a "process" előírásait: személyesen sokszor tapasztaltam, hogy jobb betartani a processzt és nem intézni el az ügyfél problémáját, mint elintézni, de nem processz-szerűen.

Ahogy 30-35 éve a mormonoknál láttam. Az amerikaiak egyik jó tulajdonsága, hogy őszinték, azaz a legnagyobb marhaságot is képesek nyíltan bevallani. A következő szöveg tényleg szerepelt egy hivatalos utasításban, nem vicc, idézem az eredetit is: "When our leaders speak, the thinking has been done. When they propose a plan - it is God's plan. When they point the way, there is no other which is safe. When they give direction, it should mark the end of controversy. God works in no other way. To think otherwise, without immediate repentance, may cost one his faith, may destroy his testimony, and leave him a stranger to the kingdom of God." - magyarul: "Amikor a vezetőink beszélnek, előtte a gondolkodás már megtörtént. Amikor ők valamilyen tervet javasolnak, az Isten terve. Amikor utat mutatnak, akkor nincs más biztonságos út. Amikor irányt adnak, az a viták végét jelzi. Isten csak így működik. Ha ilyenkor másképp gondolkozunk, azonnali megbánás nélkül, az hitünk, bizonyságtételünk megsemmisülését jelentheti, s így idegenekké válunk Isten országában.".

A mormonok a világ legszarabb szektája. Pont azért, mert kívülről nem látszanak annak.

Szóval ez a Pogátsa pont ilyen rakoncátlan kólcenteres dolgozó, szófogadatlanul gondolkozó szektatag! Megy a maga feje után, gondolkodik, miközben ez súlyos hiba: hiszen a gondolkodás már megtörtént a ballib agytröszt belső körében, s aki nem tag ott, annak csak gondolkodás nélkül teljesítenie kell a kigondoltakat.

A fideszes körökben ezzel szemben elég az alapvonalakat betartani, a szent dogmákat, de azontúl lehet beszélni elég szabadon.

Szóval Pogátsa persze gyűlöli Zorbánt és rendszerét, de nem szabályszerűen. Képes például egyes zorbáni intézkedéseket megdicsérni, sőt a szent tabukat is rendszeresen sérti. Az egyik emlékezetes eset, ami miatt ki is került annak idején Pogátsa a szalonból a manyup kérdése volt: Pogátsa ugyanis többszörösen visszaeső módon képes volt azt nyilatkozni, hogy a kötelező magánpénztárok rendszere marhaság, szakmailag is abszurdum, s megszüntetésük jó volt. Persze hozzátette a vörös farkat, hogy "nem úgy kellett volna a megszüntetést végrehajtani, ahog Zorbán csinálta", de ez csak még jobban bevadította a ballib megmondóembereket. Ugyanis manyup kérdésben az egyetlen elfogadható álláspont, hogy a manyup a jövő záloga, meg illik hozzátenni, hogy pl. "tőlem Zorbán 23,8 millió Ft megtakarításomat rabolta el".

Pogátsa meg nemhogy nem tartott autodafét, de még rá is tett egy lapáttal: elmesélte, hogy pénzt ajánlottak neki, ha manyup-párti előadást tart.

Most az óvatlan szerkesztő megint lyukra futott. Pogátsa a következő eretnek dolgokat képes mondani:

  • A 2010 előtti, ballib vezérletű, vagyonhalmozás se volt tisztességes - itt a szabályos ballib vélemény az, hogy az piaci mechanizmus volt, míg a mai lopás;
  • A távol-keleti kapitalizmus modell pont arról szól, hogy a politika jelöli ki a nagytőkéseket - itt a szabályos ballib vélemény szerint ez korrupció, s sehol nincs semmi hasonló, csak a zorbáni Magyarországon és esetleg még a putyini Oroszországban;
  • Zorbán kevésbé árusítja ki az országot a multiknak, mint a 2010 előtti kormányok, Zorbán több pénzt ad a magyar középvállalkozói rétegnek - a szent Magyar Bálint téved tehát!
  • Nem igaz, hogy csak Zorbán rendszerében van kiosztva megbízható embereknek ez vagy az a tevékenység - itt a ballib dogma szerint ez képtelenség, nyugaton ilyen nem létezik, minden csődbe megy, ami nem a szabad piac láthatatlan kezének áldása alatt zajlik.
  • Hiba volt mindent külföldre privatizálni a rendszerváltozáskor - itt a ballib dogma azt mondja, ez volt az egyetlen helyes út, akár ingyen is oda kellett volna adni mindent idegen tőkéseknek, mert az állam rossz gazda, a nyugati tőke hozzáértő, hiszen nyugaton csak hozzáértő emberek gazdagodnak, s csak fatális véletlen, hogy végül nem lett paradicsomi állapot az országban.

Pedig Rózsa az értelmesebb ballib megmondóemberek egyike. De kapkodja a fejét. S láthatóan megmentésnek érzi a műsor végét.

Érdemes megnézni/meghallgatni, fantasztikusan mókás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!