20 éve mondta egy nálam jóval idősebb ismerősöm mondta, akkor döbbent rá, hogy megöregedett, amikor hirtelen tetszeni kezdtek neki az öreg nők.

A példa a Fawlty Towers angol sorozat volt, aminek első sugárzásakor - 1975-ben - az egyik főszereplő színésznő, aki a szállodatulaj feleségét játssza, fel se hívta a figyelmét. A színésznő akkor 43 éves volt, az ismerősőm meg 25: az ismerősöm számára a színésznő "valami öreg nő" volt, nőként nem érdekelte, csak a szerepét nézte.

Aztán 2005-ben a helyzet hirtelen egész más lett: a sorozat újranézésekor a színésznő persze maradt 43 éves, míg az ismerős már 55 éves. Akkor megakadt már a szeme a színésznő "hogy hogy eddig nem vettem észre, milyen csinos nő!".

Hasonlót éreztem nemrég. Apám élete legnagyobb részében külkeres volt, tulajdonképpen mindig az volt, minden munkahelyén, még akkor is, amikor hivatalosan nem volt az, s elsősorban spanyol nyelvterülettel foglalkozott. Így gyakran utazott, s mindig hozott dolgokat, elsősorban kulturális termékeket - könyveket, lemezeket.

Minden idők legismertebb spanyol együttesét, a Baccarát így én már akkor ismertem, amikor Magyarországon még teljesen ismeretlenek voltak. Nekem az élményem az volt róluk "valami öreg nénik". Persze, hisz én kamasz voltam, az együttes tagjai meg nálam 15-16 évvel idősebbek. Ráadásul nem is voltak kinézetre amolyan diszkós stílusúak sose, pedig nekem az tetszett.

Aztán tavaly feldobott a YT régi Baccara-videókat. S meglepetten láttam, ezek a nénik végülis elég rendesen néztek ki. 50 évesen nézve az 50 évesek már nem "valami öreg nénik".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!